Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στις συλλήψεις

Τα βήματα που οδήγησαν εχθές στις συλλήψεις του 40χρονου και του 48χρονου. Η «πρόβα» της δολοφονίας και το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων. Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Τ. Θεοδωρικάκο.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στις συλλήψεις

Για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και τις δύο συλλήψεις ανακοινώσεις έκαναν o Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής και η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Οπως δήλωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, πρόκειται για 40χρονο και 48χρονο με συγγενική μεταξύ τους σχέση, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης.

Οπως είπε μεταξύ άλλων, η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που συστάθηκε, αποτελούνταν από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι απασχολούνταν με τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και την επεξεργασία προανακριτικών και πληροφοριακών δεδομένων. Αποτέλεσμα της μεθοδικής και άρτιας έρευνας ήταν να καταδειχθούν καίρια ευρήματα αναφορικά με τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ανθρωποκτονίας και αφορούσαν κυρίως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πράξης καθώς και στην απρόσκοπτη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος.

Η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν, από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διαφυγή τους, σε συνδυασμό με στοιχεία από έτερες ανθρωποκτονίες που χαρακτηρίστηκαν ως «κατά παραγγελία» και σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα, οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών, οι οποίοι αμφότεροι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, διακριβώθηκε ότι, οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα τύπου «SCOOTER» καθώς και φορτηγό τύπου «βαν». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο, την προηγούμενη μέρα της διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Ακολούθησε περαιτέρω συλλογή στοιχείων αναφορικά με το φορτηγό τύπου «βαν» προκειμένου διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και εξακριβωθεί ο λόγος κίνησης στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε ότι το εν λόγω όχημα ανήκει σε εταιρία, για τη λειτουργία της οποίας υπεύθυνος ήταν ο 48χρονος, ενώ από τον επακόλουθο οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν.

Από την επακόλουθη προανακριτική διαδικασία, η οποία επικεντρώθηκε σε επιπλέον διασταυρώσεις στοιχείων και εξετάσεις προσώπων, ανέκυψε η συμμετοχή του 40χρονου και του 48χρονου στην τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν ενώ ειδικότερα για τον 40χρονο προέκυψε, από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ότι εμπλέκεται και στην υπόθεση της έτερης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στο Γαλάτσι την 6η Δεκεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των προανακριτικών στοιχείων που συλλέχθηκαν και για τις δύο υποθέσεις, υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και κατόπιν εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι:

  • είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής, ενώ επιπλέον,
  • ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και άλλων δραστών συνεχίζονται.

ΣΥΡΙΖΑ για δολοφονία Καραϊβάζ: Κύριε Τάκη... Κάλαχαν ενημερώστε μας

«Περιμέναμε τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, για τις συλλήψεις δύο σεσημασμένων παραβατικών και μία μέρα μετά την ανακοίνωση και την πολιτική εκμετάλλευση της ΕΛΑΣ από τον συνήθη ύποπτο κ Θεοδωρικάκο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Οπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «χθες, κατά την προσφιλή τακτική του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός που η αντιπολίτευση ζήτησε προεκλογικά την αντικατάστασή του, στην προεκλογική περίοδο, εμφανίστηκε, συνεχίζοντας την τακτική εργαλειοποίησης και πολιτικής εκμετάλλευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως νέος επιθεωρητής Κάλαχαν όχι μόνο ανακοίνωσε πριν τις επίσημες δηλώσεις της ΕΛΑΣ με ανάρτησή του την σύλληψη δύο ατόμων για τη δολοφονία Καραϊβάζ αλλά απαίτησε με περισσό θράσος, κυνισμό και αλαζονεία, να ζητήσουμε συγγνώμη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ΕΛΑΣ.

Κύριε Τάκη Κάλαχαν, για ποιον λόγο να σας ζητήσουμε συγγνώμη;

Γιατί δύο χρόνια μετά, κάνατε πολιτική ανακοίνωση μέσα στην προεκλογική περίοδο, για τη σύλληψη δύο ανθρώπων της νύχτας;

Γιατί δεν μας ενημερώνετε, όπως αναφέρετε στην ανάρτησή σας, ποιο είναι το τελευταίο διάστημα που επιταχύνθηκαν οι έρευνες της ΕΛΑΣ, για να οδηγηθεί η ΕΛΑΣ στις δύο συλλήψεις, εντός της προεκλογικής περιόδου;

Από πότε γνωρίζει η ΕΛΑΣ, για τη συμμετοχή των δύο σεσημασμένων παραβατικών;

Γιατί δεν επιταχύνθηκαν από την αρχή προ διετίας οι έρευνες και έπρεπε να διασύρετε πάλι διεθνώς τη χώρα, για να επιταχύνετε (!!!) όπως αναφέρετε ο ίδιος, το τελευταίο διάστημα;

Εκτός από τους δύο, που από τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι δεν είναι οι μόνοι, σε ποιες άλλες ενέργειες προβήκατε, ως επιθεωρητής Κάλαχαν, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και εντολείς;

Γιατί εμφανίζεστε ως ταυτισμένος με την ΕΛΑΣ, τους αστυνομικούς που έχετε τσακίσει 4 χρόνια;

Κύριε Μητσοτάκη, βάλτε ένα φρένο στην κατηφόρα των Υπουργών σας, μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Ενημερώστε μας αν τον τελευταίο καιρό επιταχύνθηκαν οι έρευνες για τις υποκλοπές… και αν σήμερα συνεχίζονται στην Ελλάδα ή όπου αλλού εξάγετε την τεχνογνωσία σας, όπως στο Σουδάν.

Ενημερώστε μας αν τον τελευταίο καιρό επιταχύνθηκαν οι έρευνες για τις συνομιλίες στελεχών του Υπουργείου με την Greek mafia…

Ενημερώστε μας αν τον τελευταίο καιρό επιταχύνθηκαν οι έρευνες για τις συνομιλίες ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ με την Greek mafia.

Ενημερώστε μας, τέλος, αν τον τελευταίο καιρό επιταχύνθηκαν οι ενέργειες για τη μετατροπή των ενημερωτικών δελτίων της ΕΥΠ, σε ανακριτικό υλικό ή θα αφήσετε κάθε στέλεχος της Greek mafia και κάθε εμπλεκόμενο, να αθωωθεί για τυπικούς λόγους.

Ενημερώστε μας, τώρα. Έστω και μέσα στην προεκλογική περίοδο».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v