Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβρος: Στον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί που διακινούσαν μετανάστες

Για πάνω από 6 μήνες συνεργάζονταν με κυκλώματα που δρουν στην Τουρκία κάνοντας τα στραβά μάτια όταν εισέρχονταν παρανόμως αλλοδαποί στη χώρα μας. Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν, ποια πειστήρια βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Έβρος: Στον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί που διακινούσαν μετανάστες

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αύριο οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από τη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχθηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σε βάρος των πέντε αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και παράβασης του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Από την έρευνα διακριβώθηκε και η δράση 4 αλλοδαπών ακόμη, που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν στην Τουρκία, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου πολιτών τρίτων χωρών στη χώρα μας.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος, κάνοντας τα «στραβά μάτια» όταν λάμβαναν σήμα από τα μέλη του κυκλώματος για τέτοιες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των αστυνομικών, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, από τις καταγραφές δεν προέκυψαν οι αμοιβές που λάμβαναν γι' αυτές τις «εξυπηρετήσεις».

Ωστόσο, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα καθώς και άλλα πειστήρια, και συγκεκριμένα:

  • 26.550 ευρώ,
  • 59 κινητά τηλέφωνα,
  • 12 power banks,
  • 2.120 δολάρια ΗΠΑ,
  • 850 λίρες Τουρκίας,
  • 23 λίρες Αγγλίας,
  • 77 λέι Ρουμανίας,
  • πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
  • τραπεζική κάρτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v