Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοσοκομείο Σωτηρία: Η ψηφιακή τεχνολογία εκπαιδεύει επεμβατικούς πνευμονολόγους

Έμπειροι πνευμονολόγοι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες επεμβατικές μεθόδους σε ψηφιακούς προσομοιωτές στην Α Πανεπιστημιακή Κλινική του Σωτηρία.

Νοσοκομείο Σωτηρία: Η ψηφιακή τεχνολογία εκπαιδεύει επεμβατικούς πνευμονολόγους

Με επιτυχία διεξάγεται το τριήμερο διεθνές σεμινάριο Επεμβατικής Πνευμονολογίας «Advanced Diagnostic and Therapeutic Bronchoscopy Course» στη Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α΄ Παν/μιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Σεμινάριο υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Βρογχοσκόπησης και Επεμβατικής Πνευμονολογίας (European Association for Bronchoscopy and Interventional Pulmonology – EABIP) απευθύνεται σε έμπειρους πνευμονολόγους που θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους στην κατεύθυνση της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Τους παρέχεται η δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε επεμβατικές τεχνικές και σύγχρονους ψηφιακούς προσομοιωτές, με απώτερο στόχο η εξάσκηση των ιατρών να μη γίνεται σε ασθενείς, αλλά να παρέχεται πιστοποιημένη εμπειρία πριν οι ιατροί προβούν σε κλινική πράξη.

Το σεμινάριο είναι υβριδικό, με διεθνή φυσική συμμετοχή 30 ιατρών και διαδικτυακή παρακολούθηση από 60 συμμετέχοντες. Το σύνολο του επιστημονικού προγράμματος, με διαλέξεις και παρουσιάσεις επεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα στη Μονάδα καθώς και πρακτικά φροντιστήρια, μαγνητοσκοπείται και μεταδίδεται διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο.

Η Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με υπεύθυνο τον Αν.Καθηγητή κ. Γρηγόρη Στρατάκο, Πρόεδρο της ΕΑΒΙΡ, είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, έχοντας πάνω από 12 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση των Πνευμονολόγων στις βρογχοσκοπικές παρεμβάσεις, ενώ συγκεντρώνει κάθε χρόνο, δεκάδες εκπαιδευόμενους από όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v