Εγκλεισμός 8 ετών για τη 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη στο Μαρούσι

Ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κράτησης Νέων. Οι γονείς της δράστιδος εκφράζουν «ευγνωμοσύνη για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση των δικαστών». Είχε μαχαιρώσει τη φίλη της μέχρι θανάτου γιατί της ζήτησε «να μην ξαναβρεθούν».

Εγκλεισμός 8 ετών για τη 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη στο Μαρούσι

Έξι μήνες από το έγκλημα με πολλαπλές μαχαιριές στο Μαρούσι με θύμα 22χρονη, η 18χρονη που κατηγορείται για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία καταδικάστηκε σε 8ετή εγκλεισμό.

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε απόφαση με την οποία καταδικάζει την 18χρονη να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών», όπως ανακοινώθηκε.

«Οι γονείς της ανήλικης εκφράζουν προς την πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτή την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση εκ μέρους του Αλέξη Κούγια, ενώ επισημαίνεται ότι:

«Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή». Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι η 18χρονη «αφαίρεσε τη ζωή της φίλης της υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πριν από 6 μήνες, στο σπίτι των γονιών της στο Μαρούσι».

«Τη σκότωσα γιατί μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε», φέρεται να δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο στους αστυνομικούς του 8ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος των δυο κοριτσιών, της ανήλικης δράστιδος και του θύματος της δολοφονικής επίθεσης, έχουν επιβεβαιώσει «στενή» σχέση των δύο κοριτσιών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v