Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβαση ΓΕΕΘΑ-ΕΚΠΑ για την ψυχική υγεία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ανάπτυξη και χρήση εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων, για εντοπισμό και πρόληψη ψυχικών νοσημάτων. Όπως ανακοινώθηκε, προσδίδουν τη δυνατότητα για στοχευμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας του προσωπικού.

Σύμβαση ΓΕΕΘΑ-ΕΚΠΑ για την ψυχική υγεία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ο διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καθηγητής Αθανάσιος - Μελέτιος Δημόπουλος και ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης, συνυπέγραψαν, σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΕΚΠΑ για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ανάπτυξης και χρήσης εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων, για τον έγκαιρο εντοπισμό και πρόληψη ψυχικών νοσημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, τα εργαλεία προσδίδουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, για στοχευμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας του προσωπικού, με αποτέλεσμα τη διασφάλιση του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, σημαντικός είναι και ο κοινωνικός αντίκτυπος, καθώς η πρόληψη της ψυχικής νόσου και των πολυεπίπεδων συνεπειών της στο άτομο, έχει αντίστοιχες επιδράσεις στην οικογένεια, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί ένα ακόμα βήμα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΕΚΠΑ και αντικατοπτρίζει τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, ως προς τη διαλειτουργικότητά των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα την εξωστρέφειά τους προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις ικανότητες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ενισχύει την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v