Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιρατσιστικές πορείες για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, καθώς 'εκλεισαν δρόμοι από διαδηλώσεις διαμαρτυρίες για το πολύνεκρο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου.

Αντιρατσιστικές πορείες για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

Διαδήλωση στην Αθήνα στα Προπύλαια πραγματοποιούν διάφορες συλλογικότητες με αφορμή το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κάνουν πορεία προς την Βουλή, ενώ και το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα.

Στο Σύνταγμα καλούν συνδικάτα της Αττικής, ενώ στα Προπύλαια στην Ακαδημίας συγκεντρώνονται αντιρατσιστικές οργανώσεις και αριστερές παρατάξεις με την πρόθεση να ακολουθήσει πορεία έως το Σύνταγμα.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρονται «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα.

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αμαλίας μπροστά στη Βουλή και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Ομήρου.

Επίσης, μέλη φοιτητικών συλλόγων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλοι πολίτες πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, καταλογίζοντας ευθύνες για το τραγικό αυτό γεγονός, την ώρα, που συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό αγνοουμένων σε μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές τραγωδίες στη Μεσόγειο.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ τελεί υπό την επίβλεψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί πως από χθες, Τετάρτη, η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v