Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχίζει αύριο το δεύτερο ψηφιακό ONTOCHAIN Summit

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με δωρεάν εγγραφή. Πότε κλείνουν οι αιτήσεις για τα ONTOCHAIN Hackathons.

Αρχίζει αύριο το δεύτερο ψηφιακό ONTOCHAIN Summit

H δεύτερη διοργάνωση του ONTOCHAIN Summit για το 2023, στοχεύοντας σε ένα αξιόπιστο διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί online αύριο, δίνοντας την ευκαιρία σε ολόκληρο το οικοσύστημα web3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκτήσει γνώσεις από εμπειρογνώμονες, να συμμετάσχει σε συζητήσεις και να γνωρίσει τα επιτεύγματα του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου ONTOCHAIN, μετά από σχεδόν τρία χρόνια εντατικής υλοποίησής του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο υλοποιείται από μία ομάδα 7 εταίρων με συμπληρωματική εμπειρογνωμοσύνη που αποτελούν τον πυρήνα ενός ζωντανού οικοσυστήματος: European Dynamics (Λουξεμβούργο), Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), IntelliSemantic (Ιταλία), iExec Blockchain Tech (Γαλλία), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Ελλάδα) και F6S (Ιρλανδία).

Στο πλαίσιο του ONTOCHAIN Summit θα πραγματοποιηθεί μια κεντρική ομιλία σχετικά με την επεκτασιμότητα, την αναπαραγωγιμότητα και την αξιοποίηση των εφαρμογών blockchain σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν για να αναλύσουν δίνοντας το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση της κοινότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την παρακάτω ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: https://ontochain.ngi.eu/ontochain-summit.

Για να διατηρηθεί η δυναμική που δημιούργησε το ONTOCHAIN, θα φιλοξενηθούν δύο διαδικτυακά Hackathons, καλώντας τους συμμετέχοντες να αναδείξουν τις ικανότητές τους στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων, που αφορούν τις υπηρεσίες του οικοσυστήματος λογισμικού ONTOCHAIN.

Το έργο ONTOCHAIN, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε πρόσφατα νέες ημερομηνίες για τα ONTOCHAIN Hackathons. Οι καινοτόμοι του web3 καλούνται τώρα να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στην ανάπτυξη εφαρμογών για την επίλυση πραγματικών προκλήσεων στον κόσμο:

  • Hackathon #1 - Ανάπτυξη αξιόπιστων εφαρμογών που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα (28 & 29 Ιουλίου)
  • Hackathon #2 - Ανάπτυξη αξιόπιστων εφαρμογών για το εμπόριο και άλλες υπηρεσίες (4 & 5 Αυγούστου).

Τα ONTOCHAIN Hackathons θα αποτελέσουν ευκαιρία για φοιτητές, προγραμματιστές, ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες να δοκιμάσουν τις ιδέες τους, να επιδείξουν το ταλέντο τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο pitching μπροστά σε ειδικούς.

«Οι συμμετέχοντες των ONTOCHAIN Hackathons θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τις ικανότητές τους στην αξιοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών του ONTOCHAIN. Οι νικητές θα παρουσιαστούν με συνέντευξη που θα δημοσιευθεί ανάμεσα σε μια κοινότητα web3 καινοτόμων με υψηλή φήμη και δυναμισμό, θα λάβουν πιστοποιητικό από μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, το NGI, και τέλος, θα κερδίσουν έπαθλα έως και 3000€!» δήλωσε η Caroline Barelle, συντονίστρια του έργου ONTOCHAIN.

Τα ONTOCHAIN Hackathons αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους web3 innovators να δικτυωθούν με ανθρώπους της κοινότητας, να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη blockchain εφαρμογών και να κερδίσουν ένα από τα 6 βραβεία, αξίας μέχρι 3.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις για τα online ONTOCHAIN Hackathons είναι ανοικτές έως τις 21 Ιουλίου 2023 (6:00μ.μ.) και η συμμετοχή αφορά σε 20 ομάδες ανά Hackathon.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ONTOCHAIN Hackathons είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου στο link https://ontochain.ngi.eu/ontochain-hackathons.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v