Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Βρισκόμαστε εκτός εργασίας

Συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς ζητούν οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».

Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Βρισκόμαστε εκτός εργασίας

«Εκτός εργασίας» βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς στις 30 Ιουνίου έληξαν οι σχετικές συμβάσεις εργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό, όπως προβλεπόταν από τον τελευταίο νόμο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», επισημαίνοντας ότι από την πλευρά του Γιώργου Προκοπίου, ο οποίος πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό για την πώληση των Ναυπηγείων, δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση.

«Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ο υπηρεσιακός Υπουργός κ. Στεφανής μας είχε δηλώσει ότι είχε ετοιμάσει σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία δεν είχε υπογραφεί λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης και ότι θα ενημέρωνε για το θέμα το νέο Υπουργό Άμυνας, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το νέο υπουργό κ. Δένδια ενημερώσαμε και εμείς αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του, με επιστολή που του απευθύναμε ήδη από την πρώτη ημέρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου, Ευάγγελος Μπαλογιάννης, και ο γενικός γραμματέας, Σ. Παπαδής.

Όπως επισημαίνουν, τη Δευτέρα σε επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο Άμυνας, πληροφορηθήκαν ότι πράγματι ο νέος Υπουργός έχει ενημερωθεί για το θέμα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν σχετική ΠΝΠ για την παράταση του προγράμματος και την εκ νέου απασχόληση των εργαζομένων.

«Το ΔΣ του σωματείου μας, πιέζει για την άμεση επίλυση του θέματος. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ή εκπροσώπους του, αν είναι δυνατόν για την Πέμπτη. Το βασικό αίτημά μας είναι να υπογραφεί η ΠΝΠ άμεσα, ώστε το αργότερα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έχουμε υπογράψει τις νέες συμβάσεις εργασίας μας και έπειτα να συζητήσουμε τα υπόλοιπα αιτήματά μας.

Για το θέμα του Ναυπηγείου και των θέσεων εργασίας μας, το ΔΣ αποφάσισε, στην σημερινή του συνεδρίαση και μετά από την ενημέρωση που είχαμε και από τον δικηγόρο μας κ. Πήττα, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης να ζητήσουμε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, καθώς και να ενημερώσουμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα για όλα αυτά τα θέματα και για τις θέσεις του σωματείου μας.

Για το άλλο φλέγον θέμα, της επαλήθευσης των απαιτήσεων και την πορεία της ειδικής διαχείρισης, δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση από την ειδική διαχείριση. Η αρχική προθεσμία για την επαλήθευση έχει λήξει από τις 25 Ιουνίου, ατύπως δε, έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει δοθεί παράταση από τον εισηγητή δικαστή.

Προφορικά και εγγράφως έχουμε πιεστικά ζητήσει συνάντηση με την ειδική διαχείριση, προκειμένου να συζητήσουμε την πορεία των επαληθεύσεων, τις προοπτικές και ένα καταρχήν χρονοδιάγραμμα της πορείας, πλην όμως μέχρι σήμερα τέτοια συνάντηση δεν έχει γίνει», επισημαίνεται.

Γι’ αυτό, άλλωστε, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα νέα γραφεία της ειδικής διαχείρισης με αίτημα την άμεση συνάντηση εκπροσώπων μας με τον ειδικό διαχειριστή. «Σε περίπτωση που και μετά από αυτή την παράσταση δεν οριστεί άμεσα συνάντηση, το ΔΣ αποφάσισε να γίνει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία τη DELOITTE, σε ημέρα και ώρα που θα αποφασίσουμε», τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κάποιες διεκδικήσεις του Γαλλολιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα από το Ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα τονίζουν «ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του από το International Centre for Settlement of Investment Disputes που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, στο οποίο είχε προσφύγει ζητώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση», το Σωματείο αναφέρει: «Πράγματι φαίνεται ότι έτσι είναι. Το Ελληνικό Δημόσιο κέρδισε μια μεγάλη δικαστική μάχη. Διευκρινίζουμε μόνο ότι η δικαστική αυτή διαμάχη δεν έχει καμιά σχέση με τα Ελληνικά Ναυπηγεία και την ειδική διαχείριση, οι διαδικασίες της οποίας δεν συνδέονται και δεν επηρεάζονται από την απόφαση αυτή».

Καταλήγοντας, το Σωματείο αναφερόμενο στον Γιώργο Προκοπίου επισημαίνει: «Και όσον αφορά τον νέο επενδυτή; Ουδέν νεότερον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v