Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργαζόμενος του ΑΔΜΗΕ κεραυνοβολήθηκε από υψηλής τάσης ρεύμα

Ένα κλαδί που έπεσε σε καλώδιο με υψηλής τάσης ρεύμα είχε ως αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί και να τραυματιστεί βαριά, στην προσπάθειά του να κόψει δέντρα. Ανακοινώσεις από ΑΔΜΗΕ και Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ.

Εργαζόμενος του ΑΔΜΗΕ κεραυνοβολήθηκε από υψηλής τάσης ρεύμα

Ρεύμα υψηλής τάσης διαπέρασε το σώμα εργαζόμενου του ΑΔΜΗΕ στην προσπάθειά του να κόψει δέντρα.

Ένα κλαδί που έπεσε σε καλώδιο με υψηλής τάσης ρεύμα είχε ως αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί και να τραυματιστεί βαριά.

Ο εργαζόμενος, μετά το βαρύ εργατικό δυστύχημα, μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Φλώρινας όπου διασωληνώθηκε, στην συνέχεια διακομίστηκε όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

«Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι την Πέμπτη 13 Ιουλίου συνέβη ατύχημα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Ο τραυματίας (εργαζόμενος) συμμετείχε σε κλιμάκιο του Διαχειριστή, που εκτελούσε εργασίες κλαδεμάτων δέντρων πλησίον της Γραμμής Μεταφοράς (ΓΜ) 400 kV Φλώρινας-Μπίτολα.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία. Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του στο πεδίο, διακομίστηκε, άμεσα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται.

Οι υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ προχώρησαν, άμεσα, σε αναγγελία του ατυχήματος στις αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με το νόμο. Ταυτόχρονα, συγκροτείται Επιτροπή Διερεύνησης του ατυχήματος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Ο ΑΔΜΗΕ συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του τραυματία και πράττει όλα όσα απαιτούνται για να επιστρέψει, γρήγορα, υγιής στους δικούς του ανθρώπους».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ

«Σοβαρό ατύχημα συνέβη στην περιοχή της Φλώρινας, όταν συνάδελφος του ΑΔΜΗΕ κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών κοπής κλαδιών σε πυλώνα υπερυψηλής τάσης (400.000 volt) της γραμμής μεταφοράς Αμύνταιου- Βικέλα κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και η κατάσταση της υγεία τους θεωρείται κρίσιμη. Ο 56χρονος συνάδελφος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Φλώρινας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο άτυχος συνάδελφος έχει πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα του, έχει χειρουργηθεί ώστε να περιοριστούν οι όποιες βλάβες και πλέον όλοι ευχόμαστε να ξεπεράσει αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για την ζωή του.

  • Δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας δημιουργεί συνθήκες τέτοιες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως συνέβη στην περιοχή της Φλώρινας.
  • Η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας πρέπει να ακολουθείται απαρέγκλιτα.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ στέκεται στο πλευρό του άτυχου εργαζόμενου και της οικογένειας του και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Τέλος, καλούμε τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ να δημιουργήσει διερευνητική επιτροπή με εκπρόσωπο των εργαζομένων ώστε να εξετάσει όλα τα δεδομένα και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες για το άσχημο συμβάν και παράλληλα να πράξει τα δέοντα συνδράμοντας έμπρακτα για την αποθεραπεία του συναδέλφου μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v