Επιστρέφει... δριμύτερος ο καύσωνας την Πέμπτη

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλα τα ηπειρωτικά, ακόμα και στο Ιόνιο. Μέχρι πότε θα διαρκέσει.

Επιστρέφει... δριμύτερος ο καύσωνας την Πέμπτη

Όσο τα μελτέμια, κυριαρχούν, οι θερμοκρασίες στα ανατολικά θα παραμένουν σε σχετικά καλά επίπεδα. Βέβαια στα δυτικά, όπου δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση τους, τα θερμόμετρα θα φτάνουν και τους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη που θα χάσουν την μάχη με τις θερμές αέριες μάζες η θερμοκρασία και έως τουλάχιστον την Κυριακή θα ξεπεράσει σε όλα τα ηπειρωτικά, ακόμα και στο Ιόνιο τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα αυτή η δεύτερη θερμική έξαρση θα έχει όχι μόνο διάρκεια αλλά και ένταση πιθανόν και λίγο μεγαλύτερη από εκείνη της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v