Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό οικοσύστημα και στοχευμένες επενδύσεις από τον Όμιλο SOFTONE

Πώς ένας Όμιλος-μέλος του Olympia Group διαμορφώνει αναπτυξιακές προοπτικές για τις εταιρείες που τον απαρτίζουν, τους συνεργάτες, τις επιχειρήσεις-πελάτες του και την αγορά.

Ισχυρό οικοσύστημα και στοχευμένες επενδύσεις από τον Όμιλο SOFTONE

H σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει η SoftOne με το δίκτυο των συνεργατών της από την ίδρυσή της το 2002, διαμόρφωσε ένα οικοσύστημα που προσφέρει υπεραξία σε όλα του τα μέλη. Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, μία ισχυρή ένωση δυνάμεων διαμορφώνει αναπτυξιακές προοπτικές για την εταιρεία, τους εργαζόμενούς, τους συνεργάτες και τις επιχειρήσεις-πελάτες της αλλά και για την ίδια την αγορά. Αυτήν τη φιλοσοφία ακολουθεί με επιτυχία, πλέον, και ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE, κορυφαίος πάροχος cloud-based λύσεων business software στην Ελλάδα, που πρόσφατα ανακοίνωσε εξαιρετικά θετικές επιδόσεις και για το 2022.

Διευρυμένο δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, με θετικό αποτύπωμα

Ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης στρατηγικής, ο Όμιλος SOFTONE έχει αναπτύξει ένα διευρυμένο δίκτυο 600 και πλέον συνεργατών σε όλη τη χώρα, με 4.500 συνεργαζόμενους προγραμματιστές και συμβούλους που διαθέτουν πάνω από 10.000 πιστοποιήσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα του Ομίλου. Τα «ταλέντα» αυτά συνθέτουν ένα ισχυρό οικοσύστημα με θετικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία και όχι μόνο: Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ομίλου, η παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος θα αγγίξει τα €120 εκ. το 2023, ποσό που προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια σε μία αγορά που βιώνει πρωτόγνωρες προοπτικές ανάπτυξης.

Η ολοκληρωμένη στρατηγική του Ομίλου SOFTONE, η προσήλωση στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων με αιχμή τη σύγχρονη τεχνολογία και το μοντέλο εμπορικής πολιτικής που δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης στους συνεργάτες, αποτελούν καθοριστικούς και σταθερούς παράγοντες διατήρησης αλλά και διεύρυνσης της δυναμικής του οικοσυστήματος.

Μία «βεντάλια» προϊοντικών επιλογών, με αιχμή την καινοτομία

Με έμφαση στο Cloud και στο μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS), ο Όμιλος SOFTONE επενδύει συστηματικά σε τεχνολογίες αιχμής – πάντα με στόχο να δημιουργήσει αξία για τις επιχειρήσεις, με τα βέλτιστα τεχνολογικά εργαλεία. Αυτό οι επιχειρήσεις το αναγνωρίζουν, όπως φαίνεται από το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (47%) που κατέχουν οι Cloud λύσεις επί του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου για το 2022. Οι προβλέψεις μάλιστα, για το 2023, δείχνουν ακόμη πιο θετικές, καθώς το μερίδιο των Cloud υπηρεσιών θα υπερβεί το 57% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος και οι εταιρείες του έχουν διαμορφώσει ένα ευρύ portfolio από σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού που είτε αναπτύσσονται in-house είτε έχουν ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο βάσει εξαγορών και απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους.

Αποδοτικές Επενδύσεις και πολυδιάστατο μοντέλο διοίκησης

Τη δυναμική του οικοσυστήματος ενισχύει η στοχευμένη επενδυτική στρατηγική του Ομίλου, που προχωρά σε εξαγορές με γνώμονα την επέκταση σε νέες αγορές. Ήδη το 2022-23, ο Όμιλος SOFTONE προχώρησε σε πέντε στοχευμένες εξαγορές (Ελλάδα: IMPACT, cosmoONE, REGATE και AppSoft, Ρουμανία: QBS), με αυτήν τη στρατηγική να φέρνει απτά αποτελέσματα, όπως φαίνεται από την ένωση των εταιρειών SoftOne, IMPACT και cosmoONE που οδήγησε στη διασύνδεση του Ομίλου με 350.000 επιχειρήσεις (προμηθευτές και πελάτες).

Ακόμη, η ένωση SoftOne και IMPACT έχει οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου Πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ήδη διαβιβάσει περισσότερα από 110 εκ. παραστατικά πωλήσεων (το 70% του συνόλου των παραστατικών που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ από λύσεις ΥΠΑΗΕΣ).

Αντίστοιχα, ο Όμιλος εξελίσσει το δίκτυο συνεργατών του και στο εξωτερικό, λειτουργώντας πλήρως στελεχωμένα γραφεία και σε αγορές εκτός Ελλάδος (Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο) και διεκδικώντας σταδιακά μερίδιο και σε αυτές. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς στις συγκεκριμένες χώρες σημειώθηκε αύξηση 50% του κύκλου εργασιών το 2022, ενώ ο Όμιλος συνεχίζει με αμείωτη δυναμική, προσπαθώντας πάντα να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες αγορές.

Το πολυμετοχικό σχήμα και η καταρτισμένη διοικητική ομάδα συνθέτουν ένα μοντέλο που φέρνει πολλαπλά πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του Ομίλου SOFTONE και ως εκ τούτου και του οικοσυστήματός του.

Αποτελώντας μέλος του Olympia Group, ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων επενδυτών στη διεθνή αγορά του business software, οι οποίοι έχουν εμπιστευτεί την προοπτική του οργανισμού. Η διοικητική ομάδα διαθέτει ένα ευρύ πεδίο τεχνογνωσίας και εμπειρίας με ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχιών στον τομέα των εφαρμογών λογισμικού και της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

Έχοντας επιτύχει θετικά αποτελέσματα για το 2022, και με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το 2023, ο Όμιλος θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία και να «παράγει» λύσεις για το σύνολο του οικοσυστήματός του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v