Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφεση για αυστηροποίηση των ποινών ζητούν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Κατά της απόφασης, έφεση είχαν ασκήσει και οι δύο καταδικασθέντες, για τους οποίους, ισχύει η αρχή της «μη χειροτέρευσης» σε δεύτερο βαθμό.

Εφεση για αυστηροποίηση των ποινών ζητούν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, υπέβαλε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Πουλτσίδης.

Ο κ. Πουλτσίδης ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών που επιβλήθηκαν στους 12 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ως προς το σκέλος του χαρακτηρισμού του δόλου, από άμεσο σε ενδεχόμενο, όπως, ομόφωνα αποφάσισαν οι επτά δικαστές (σε σύνθεση τριών τακτικών και τεσσάρων λαϊκών δικαστών).

Με την έφεση θα ζητηθεί επίσης να αλλάξει το μερίδιο συμμετοχής τριών εκ των καταδικασθέντων ως συνεργών στην επίθεση και, ειδικότερα, των οδηγών των τριών αυτοκινήτων, δηλαδή του 1ου, του 5ου και του 12ου κατηγορούμενου. Η πλευρά Καμπανού επικαλείται ως προς τον 1ο, την Εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει να καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός, ως προς τον 5ο ότι, σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας, “φαίνεται να αποχωρεί κατά τα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης, πάνω από το σώμα του ‘Αλκη” και ως προς τον 12ο, την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που “φαίνεται το αυτοκίνητό του να είναι ακινητοποιημένο για 37 δευτερόλεπτα”, παρότι ο ίδιος κατηγορούμενος υποστηρίζει τα περί του αντιθέτου.

Για την τύχη της αίτησης έφεσης θα αποφανθεί Εισαγγελέας Εφετών και, εφόσον γίνει δεκτή, η υπόθεση θα κριθεί από μηδενική βάση στον ανώτερο βαθμό δικαιοδοσίας (Μικτό Ορκωτό Εφετείο).

Έφεση κατά της απόφασης είχαν ασκήσει και οι δύο καταδικασθέντες, για τους οποίους, ισχύει η αρχή της «μη χειροτέρευσης» σε δεύτερο βαθμό, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v