Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακατασκευάστηκε ανεκμετάλλευτο ακίνητο του ΑΠΘ

Το κτίριο παρέμεινε ανεκμετάλλευτο λόγω παλαιότητας και κατάληψης. Περιήλθε στην ιδιοκτησία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1964. Αποτελείται από ισόγειο κατάστημα, ημιώροφο και δύο ορόφους μαζί με οικόπεδο 234 τ.μ.

Ανακατασκευάστηκε ανεκμετάλλευτο ακίνητο του ΑΠΘ
(από αριστερά προς δεξιά) ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας κ. Αλέξανδρος Παπάζογλου, υπέγραψαν χθες, 20/7/2023, τη σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι ανακατασκευής του ακινήτου του ΑΠΘ.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την Επιτροπή και το Τμήμα Κληροδοτημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι πολύχρονες διαδικασίες για την αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του, με την υπογραφή από τον αρμόδιο Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Χαράλαμπο Φείδα, της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι ανακατασκευής του ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου 2, στη Θεσσαλονίκη. Η χρήση του μισθίου ορίστηκε ως η δημιουργία χώρων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το κτίριο αποτελεί κληροδότημα του Θωμά Παπαμιχαηλίδη, πολιτικού μηχανικού, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ το 1964. Αποτελείται από ισόγειο κατάστημα, ημιώροφο και δύο ορόφους πάνω από το ισόγειο (αποτελούμενους από δύο διαμερίσματα ο καθένας), μαζί με οικόπεδο έκτασης 234,16 τ.μ., η δε όψη του έχει κριθεί διατηρητέα.

Το ακίνητο, παρά τις προσπάθειες του ΑΠΘ, παρέμενε ανεκμετάλλευτο λόγω παλαιότητας και κατάληψης από τρίτους τα τελευταία 20 έτη, με συνέπεια τη μη πραγματοποίηση του σκοπού που όρισε ο διαθέτης, δηλαδή τη χορήγηση υποτροφίας σε προπτυχιακούς φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η εκμίσθωση του ακινήτου του ΑΠΘ σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή του αξίας 470.000 €., αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα, μετά την αξιοποίηση του Μανδαλίδειου Μεγάρου, στην υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την πλήρη αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος του πανεπιστημίου και των φοιτητών/τριών του, ενώ και το ίδιο το κτίριο θα διασωθεί και θα παραδοθεί ανακατασκευασμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v