Εισαγγελική έρευνα για τα ζώα που κάηκαν στο ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι

Καταγγελίες κάνουν λόγο για φριχτό θάνατο 25 σκυλιών και 40 γατών. Ερευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, αλλά και για την παρουσία ατόμου στο καταφύγιο ώστε να συνδράμει στη διάσωσή τους. Σώθηκαν ελάχιστα ζωάκια.

Εισαγγελική έρευνα για τα ζώα που κάηκαν στο ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου ζώων που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα στον Νέο Κουβαρά και σε άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή καταγγελίες και αναρτήσεις για την απώλεια 25 σκυλιών και 40 γατών που κάηκαν μέσα στον χώρο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνιος Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες κάηκε το καταφύγιο που τα φιλοξενούσε, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τα περισσότερα από τα ζώα που έμεναν εκεί.

Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας Παναγιώτα Λαμπρινάκου, η οποία και έχει εντολή να ζητήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ άλλων για τη διαβίωση των ζώων, αλλά και την παρουσία ατόμου στο καταφύγιο ώστε να συνδράμει στη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τα φιλοξενούμενα ζώα σώθηκαν μόνο επτά σκυλάκια και μία γάτα, μετά από παρέμβαση εθελοντών οι οποίοι προσέτρεξαν ύστερα από εκκλήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v