Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΔΥ: Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid, 15 νέοι θάνατοι

Σταθεροί παραμένουν οι δείκτες στους θανάτους και τους διασωληνωμένους, ωστόσο αυξήθηκαν αισθητά οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

ΕΟΔΥ: Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid, 15 νέοι θάνατοι

Αλλαγές που αφορούν κυρίως τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας παρουσιάζει το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκαν αισθητά σε σχέση με το προηγούμενο επιδημιολογικό δελτίο.

Την εβδομάδα 17-23 Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 15 ασθενείς με Covid (με διάμεση ηλικία τα 85 έτη), ενώ 17 νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι και 306 ήταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ανήλθε σε 7.

O συνολικός αριθμός θανάτων ανέρχεται με τη σημερινή προσθήκη των θανόντων στους 37.260.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσίασε αύξηση συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Το συνολικό ποσοστό της συχνότερης υπο-παραλλαγής της ΒΑ.2 XBB.1.5, γνωστής και ως Κράκεν, έφτασε το 64%, ακολουθούμενη από την XBB.1.16 ή Αρκτούρο (36%).

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 3,2% σε σύνολο 162.817 εργαστηριακών ελέγχων.

Γρίπη - RSV

Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για γρίπη.

Και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v