Α. Κούγιας: Ραντεβού θανάτου τα επεισόδια της Δευτέρας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η ΕΛΑΣ αφού διέρρευσε τα στοιχεία της ταυτότητας του πελάτη μου, άφησε απροστάτευτο και το κατάστημά του στη Λεωφόρο, υποστηρίζει ο γνωστός ποινικολόγος. Τι λέει για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Α. Κούγιας: Ραντεβού θανάτου τα επεισόδια της Δευτέρας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την επίθεση «οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ» στο κατάστημα πελάτη του που έχει συλληφθεί για τα επεισόδια της Δευτέρας στηλιτεύει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «όπως είναι γνωστό, μου ανέθεσε την υπεράσπισή του ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας και ιδιόκτητης γνωστού καταστήματος εστίασης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, πολύ κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, κύριος Ι.Τ., ο οποίος συνελήφθη, διότι φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 07.08.2023 στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τη μελέτη της δικογραφίας διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο, όπως κάμερες ασφάλειας της περιοχής ή αποτυπώματα σε κατασχεθέντα αντικείμενα, στα οποία ευρέθησαν και αποτυπώματα και αίμα και αναμένεται να βρεθεί και DNA, ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με συμμετοχή στην οιανδήποτε πράξη, η οποία θα συνιστούσε και συμμετοχή του στα εγκλήματα, για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο λόγος που συνελήφθη, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, είναι ότι είναι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και ότι ένας νεαρός αστυνομικός της Ομάδας Δράσης της ΕΛ.ΑΣ τον είδε να περπατάει σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια.

Ο συγκεκριμένος εντολέας μου – κατηγορούμενος δεν φορούσε κουκούλα, δεν φορούσε κράνος, δεν είχε γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή του κανένα μαχαίρι και κανένας σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο.

Δυστυχώς σήμερα η ΕΛ.ΑΣ, αφού προηγουμένως διέρρευσε τα στοιχεία της ταυτότητος του (αυτή μόνο μπορούσε να το κάνει, αφού το περιεχόμενο της δικογραφίας το γνωρίζουν μόνο η ΕΛ.ΑΣ, η κυρία Ανακριτής που διεξάγει την ανάκριση, και ο Εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη), δεν φρόντισε να προστατεύσει το κατάστημα του και τον άφησε εντελώς ανυπεράσπιστο, αφού τον κατέστησε ήδη υποψήφιο θύμα από κακοποιούς οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς είναι ο μόνος από τους συνολικά 105 κατηγορούμενους που έχει και γνωστή μόνιμη κατοικία και πολύ γνωστή επιχείρηση στους Αμπελόκηπους, αλλά και άφησε χωρίς καν στοιχειώδη φύλαξη την επιχείρησή του, ώστε οι επικίνδυνοι κακοποιοί, δήθεν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, που χρησιμοποιούν την ιστορική ομάδα, για να διαπράττουν τις αξιόποινες συμπεριφορές τους, διέλυσαν το κατάστημα του, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου να συλληφθεί και να προσαχθεί έστω ένας από αυτούς στη ΓΑΔΑ, η οποία απέχει από το κατάστημα του εντολέα μου λιγότερο από 300 μέτρα.

Επίσης εκείνο, το οποίο έχει αποσιωπηθεί από όλα τα ΜΜΕ, είναι ότι από τα στοιχεία, τα όποια έχει η ΕΥΠ αλλά και η Ασφάλεια Αττικής, προκύπτει ότι τα επεισόδια δεν ήταν αυθόρμητα, στα οποία συμμετείχαν από την μια πλευρά οι εγκληματίες Κροάτες και από την άλλη πλευρά δήθεν απλοί φίλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι ήταν εκεί, γιατί ήθελαν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους και να συμπαρασταθούν στους παίκτες της προπόνησης, αλλά ήταν ραντεβού θανάτου μεταξύ των εγκληματιών Κροατών και εγκληματιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, από τους οποίους δυστυχώς δεν συνελήφθη ούτε ένας.

Αυτά, γιατί στην καριέρα μου έχω μάθει να υπερασπίζομαι μόνο την αλήθεια, την οποία ποτέ δεν φοβήθηκα να αναδείξω», καταλήγει ο κ. Κούγιας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v