Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφτασαν στη χώρα πυροσβεστικές δυνάμεις από Κύπρο και Ρουμανία

Υστερα από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Ενίσχυση με 56 πυροσβέστες, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Εφτασαν στη χώρα πυροσβεστικές δυνάμεις από Κύπρο και Ρουμανία

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα παροχής εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης προχώρησε από χθες το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εν μέσω των συνθηκών ακραίου και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο ελληνικό αίτημα ανταποκρίθηκαν άμεσα:

  • Η Ρουμανία, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα με 56 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και
  • Η Κύπρος, η οποία δήλωσε την ετοιμότητά της να αποστείλει 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractors, από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU.

Σε συνέχεια της αποδοχής των ανωτέρω προσφορών από τη χώρα μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η μονάδα επίγειας δασοπυρόσβεσης από τη Ρουμανία αναμένεται στη χώρα μας αργά απόψε τη νύχτα, ενώ τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο ήδη προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αποτελέσει και βάση των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v