Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΔΥ: 33 θάνατοι από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα

Πώς καταγράφεται η πορεία της Covid-19 στη χώρα μας βάσει της τελευταίας καταμέτρησης. Mε παραλλαγή Εris ένα στα τρία κρούσματα. Αυξάνονται θετικότητα και διασωληνώσεις.

ΕΟΔΥ: 33 θάνατοι από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα

Το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, που αφορά την εβδομάδα 14-20 Αυγούστου, κατέγραψε 33 θανάτους, 13 διασωληνωμένους και 641 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ποσοστό θετικότητας ήταν 12,5%, σε σύνολο 91.929 εργαστηριακών ελέγχων.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 29% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 82 έτη (εύρος 63-99 έτη).

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.364.

Kατά τις τελευταίες εβδομάδες παρακολούθησης όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον. Tην εβδομάδα της τελευταίας καταμέτρησης, η συχνότερη υποπαραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η Κράκεν (XBB.1.5) με 48%, ακολουθούμενη από την Έρις (EG.5) με 36%, της οποίας το 62% των κρουσμάτων βρίσκονται στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v