Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυάγιο με τέσσερα νεκρά παιδιά-μετανάστες στη Λέσβο

Περισυνελέγησαν 19 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια για καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροβούνι.

Ναυάγιο με τέσσερα νεκρά παιδιά-μετανάστες στη Λέσβο

Τέσσερα παιδιά-μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λέσβου και μία γυναίκα πνίγηκε σε ξεχωριστό περιστατικό ανοιχτά της Σάμου σήμερα Δευτέρα, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη θάλασσα από την Τουρκία, ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και μεταδίδει το Reuters.

Η ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε 23 ανθρώπους στα τουρκικά ύδατα τα ξημερώματα της Δευτέρας και τέσσερις από αυτούς πέθαναν αργότερα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ήταν ένα αγόρι 8 ετών και τρία κορίτσια 14, 8 και 11 μηνών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το σκάφος εντοπίστηκε 3 ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δόθηκε εντολή από τον θάλαμο επιχειρήσεων το Λιμενικό να προχωρήσει σε διάσωση.

Ξεχωριστά, μια γυναίκα και ένα παιδί βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ανοιχτά της Σάμου κατά τη διάρκεια της νύχτας και η γυναίκα πέθανε αργότερα παρά τις προσπάθειες να τη σώσουν, είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v