Δύσκολη νύχτα λόγω κακοκαιρίας Daniel: Βροχές και κεραυνοί

Σε Μαγνησία και Σποράδες έγινε η νύχτα μέρα από τους κεραυνούς. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες. Ηχησαν μηνύματα 112.

Δύσκολη νύχτα λόγω κακοκαιρίας Daniel: Βροχές και κεραυνοί

Έντονη την παρουσία της έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Daniel η οποία έχει φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Οπως μεταδίδει το ertnews.gr, το βράδυ ήταν δύσκολο σε πολλές περιοχές τις χώρας, όπως σε Μαγνησία και Σποράδες, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα.

 

Δύσκολη νύχτα σε Μαγνησία και Σποράδες

«Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μην νύχτωσε ποτέ» σημειώνει η ΕΡΤ. «Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα.

Οι κεραυνοί συνοδεύονταν και από έντονη βροχόπτωση σημειώνει η δημοσιογράφος ενώ σύμφωνα με τις Αρχές τα όποια προβλήματα έχουν σημειωθεί είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα λιγότερα δυνατά, των οποίων βέβαια θα ξεκινήσει η καταγραφεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνοντας πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος. Ενώ και στο ανατολικό Πήλιο, μια περιοχή που δίνει υψηλά ύψη βροχής παραδοσιακά, χθες, πριν καν ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση ήταν ήδη στο 103 και πρώτοι στον σχετικό πίνακα πανελληνίως  χωρίς να έχει βρέξει ιδιαίτερα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς.

Η κακοκαιρία Daniel ετοιμάζεται να «χτυπήσει» περιοχές της χώρας και τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Kύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, το χαλάζι και οι κεραυνοί.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» επισημαίνεται στο μήνυμα, ενώ δίνεται σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Για αντλήσεις υδάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου τα μεσάνυχτα στον Βόλο και από το Πήλιο όπως και στη Νεάπολη, περιοχή η οποία ανησυχεί και περισσότερο αφού αντιμετωπίζει συχνά και με πολύ μικρότερη βροχόπτωση προβλήματα.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή τόνισε πως δεν κάηκαν δασώδεις περιοχές αλλά κυρίως πουρνάρια και ευελπιστούν να μην επηρεάσει στις πλημμύρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v