Blue Horizon: Τέσσερις στον εισαγγελέα με κατηγορία για ανθρωποκτονία

Νεκρός ανασύρθηκε επιβάτης που προσπάθησε να μπει στο πλοίο και διαπληκτίστηκε με μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εισιτήριο.

Blue Horizon: Τέσσερις στον εισαγγελέα με κατηγορία για ανθρωποκτονία

Στην Εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, μετά τον θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon από το Λιμενικό Σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ένας 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε και η Attica GrοupΗ Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στον λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media φαίνεται ότι το πλοίο μόλις έχει αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, ωστόσο μέσα στη θάλασσα φαίνεται ο 36χρονος, λίγο πριν πνιγεί. 

Ο άνδρας ανασύρθηκε λίγα λεπτά αργότερα νεκρός ενώ η Εισαγγελία διέταξε το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Ανακοίνωση της ΠΝΟ για τον θάνατο του επιβάτη 

Tη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο «Blue Horizon» εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημά τους αυτό που τους επιβάλλει ο επαγγελματισμός τους, δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», αναφέρει η ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών τονίζει εξάλλου ότι αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v