Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλία

Εχουν εγκατασταθεί πέντε σταθμοί απολύμανσης προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής 'Αμυνας του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ενισχύεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλία

Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία συνεχίζουν να συνδράμουν τις πληγείσες περιοχές.

‘Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σε αυτή την κατεύθυνση έχουν εγκατασταθεί από τις πρωινές ώρες σήμερα, πέντε σταθμοί απολύμανσης προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής 'Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί έχουν εγκατασταθεί στα στρατόπεδα «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα», «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεωργίου Α. Χατζηαναγνώστου», «Λοχαγού (ΠΒ) Παναγιώτη Μπουγά» στην Λάρισα, στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Γεωργούλα» στον Βόλο και στο στρατόπεδο «Στραηγου Χρήστου Καβράκου» στα Τρίκαλα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πέραν των ήδη διατιθέμενων δυνάμεων, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να συνδράμει στην υποστήριξη των πληγέντων περιοχών, με τη διάθεση 80 μηχανικών για τον έλεγχο - επιθεώρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί φθορές, τη διάθεση μηχανημάτων για την αποκατάσταση οδοποιίας και χώρων καλλιέργειας που έχουν υποστεί ζημιές, τη διάθεση μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικών και αντικουνουπικών, την αποστολή κτηνιατρικού κλιμακίου αλλά και την παροχή υγειονομικής υποστήριξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v