Αγαπηδάκη: 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία

Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας.

Αγαπηδάκη: 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία

Στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία έδωσε κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ενημέρωσε επίσης πως, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία, συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας (γαλότσες, μάσκες, γάντια) στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας. Πρόκειται για την τρίτη διανομή που γίνεται.

Σχετικά με θέματα υγείας, η κυρία Αγαπηδάκη είπε ότι στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.429 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Αναφέρονται 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχουν επιπλέον 3 για γαστρεντερίτιδα και 7 για λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Λάρισας ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης. Ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες, ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός.

Η κυρία Αγαπηδάκη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες.

Τέλος, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά έδωσε έμφαση σε θέματα δημόσιας υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγω από την περιοχή αν δεν βεβαιωθώ ότι όλοι είναι υγιείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v