Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Hρθε στην Ελλάδα η υπο-παραλλαγή Pirola, 5 κρούσματα

Η νέα υπο-παραλλαγή, που βρίσκεται υπό παρακολούθηση, έχει εντοπιστεί σε 20 χώρες. Αυξημένες εισαγωγές, 733 στην εβδομάδα 11-17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: Hρθε στην Ελλάδα η υπο-παραλλαγή Pirola, 5 κρούσματα

Πέντε κρούσματα της νέας υπο-παραλλαγής BA.2.86, γνωστής και ως Pirola, καταγράφηκαν και στην Ελλάδα στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για παραλλαγή υπό παρακολούθηση, η οποία έχει εντοπιστεί σε 20 χώρες, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου, 39 ακόμη ασθενείς με Covid έχασαν τη ζωή τους, έγιναν 733 νέες εισαγωγές, ενώ 25 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.521.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ σημειώνουν πως για τη νέα υπο-παραλλαγή του στελέχους Όμικρον, ΒΑ.2.86, που χαρακτηρίστηκε ως υπο-παραλλαγή υπό παρακολούθηση (Variant Under Monitoring - VUM) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 17/08/2023, τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή έχουν ως εξής:

Η υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.
Λόγω μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει, είναι υπό παρακολούθηση όσον αφορά στη μεταδοτικότητά της και στη σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί.

Βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτελεί την κυρίαρχη υπο-παραλλαγή σε καμία γεωγραφική περιοχή ανά την υφήλιο. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 5 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v