Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά 19 θάνατοι και 143 κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, δηλώθηκαν 12 νέα κρούσματα και ένας θάνατος, σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά 19 θάνατοι και 143 κρούσματα

Ενας ακόμη θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των απωλειών της περιόδου έχει φτάσει σε 19 και των κρουσμάτων σε 143, όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στο δελτίο του ΕΟΔΥ επισημαίνεται πως κατά την τρέχουσα περίοδο έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 143 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 107 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (Πρόκειται κυρίως για εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας, άσηπτης μηνιγγίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας) και 36 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν - δηλώθηκαν 12 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 19 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 81 έτη).

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v