Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονία Καρολάιν: Ισόβια και 11,5 έτη κάθειρξη στον Μπ. Αναγνωστόπουλο

Ομόφωνα ένοχος, όπως και πρωτοδίκως, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 35χρονος πιλότος. Αμετάβλητη η πρωτόδικη καταδίκη. Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά.

Δολοφονία Καρολάιν: Ισόβια και 11,5 έτη κάθειρξη στον Μπ. Αναγνωστόπουλο

Ομόφωνα ένοχος όπως και πρωτοδίκως κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη δολοφονία της νεαρής συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του σκύλου τους στα Γλυκά Νερά, ενώ ο εισαγγελέας είχε αιτηθεί να απορριφθούν και τα ελαφρυντικά.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, ωστόσο ο εισαγγελέας την απέρριψε. «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα. Δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ» είπε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτών ο εισαγγελέας τόνισε, πως ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση, έβαλε στο όνομά του, υπό τη δική του κυριότητα, το οικόπεδο που είχε αγοραστεί με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος. «Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα του κατηγορούμενου. Την κατέστησε, δηλαδή, αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον κατηγορούμενο», σημείωσε.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απουσιάζει από το εδώλιο, καθώς τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της δίκης ενώπιον του ΜΟΕ, παραιτήθηκε της έφεσής του, ενώ παραίτηση δήλωσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχε ορίσει ο ίδιος.

Το δικαστήριο έχει προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, τους οποίους δεν αποδέχθηκε, με έγγραφό του, ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, με απόφαση του δικαστηρίου, η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Θέλησε να αποκρύψει σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας.
Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην αλλαγή της συμπεριφοράς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στην απόφασή του να παραιτηθεί μεσούσης της δευτεροβάθμιας δίκης σχολίασε: «Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανέφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

Περιγράφοντας την άτυχη 20χρονη έκανε λόγο για ένα «λαμπερό πλάσμα γεμάτο ζωή», που γνώρισε τον κατηγορούμενο σε ευαίσθητη ηλικία και θαμπώθηκε. «Η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή, που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Καρολάιν;».

Αμετάβλητη η πρωτόδικη καταδίκη, ισόβια και 11,6 έτη ποινή κάθειρξης.

Η ποινή των ισοβίων και της επιπλέον κάθειρξης 11,6 ετών, όπως και σε πρώτο βαθμό, είναι η τιμωρία που αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ενώ οι δικαστές επέβαλαν επιπλέον χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο 35χρονος, ο οποίος στην πρώτη δίκη έδωσε δεκάωρη απολογία, δεν θέλησε να σταθεί εκ νέου ενώπιον των δικαστών και να απολογηθεί.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v