Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγριεύει ο κορωνοϊός: 51 θάνατοι, 1.082 εισαγωγές ασθενών

Αυξάνονται όσο πλησιάζει ο χειμώνας οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων λόγω Covid-19. Ανησυχία από τους σκληρούς δείκτες. Ενας θάνατος από γρίπη. Tι κατέγραψε το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Αγριεύει ο κορωνοϊός: 51 θάνατοι, 1.082 εισαγωγές ασθενών

Αξιοσημείωτη είναι ή αύξηση που καταγράφεται σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Ο αριθμός των θανάτων λόγω Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 51, οι εισαγωγές ασθενών με CoViD τις 1.082, ενώ 53 παραμένουν διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.724.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο περιλαμβάνεται , χωρίς, πάντως, να έχουν δηλωθεί άλλα σοβαρά κρούσματα.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=1.082) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 26% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να είναι η XBB.1.5 ή Κράκεν (39%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (24%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος με 23%.

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 49 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 6 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10% (sentinel). Δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκε ένας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη κατά την τελευταία εβδομάδα.

Δηλώθηκαν αναδρομικά 2 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, με ημερομηνία εισαγωγής εντός της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης έχουν καταγραφεί από την προηγούμενη εβδομάδα 4 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης, όλα Α(Η1Ν1).

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου): Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV: Η θετικότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v