Δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της ο Αλέξης Κούγιας

Ο πρώην συνήγορος της κατηγορουμένης έκανε λόγο για πρωτοφανή προσβολή των δικαιωμάτων της και ζήτησε διακοπή της δίκης, ώστε να συνεννοηθεί με ΔΣΑ. Είναι το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο στην Ελλάδα, δηλώνει.

Δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της ο Αλέξης Κούγιας

Με διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που βρίσκεται στο «παρά 1» για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την ανθρωποκτονία κατά της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Κούγια που δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση.

Η κατηγορουμένη θα έχει στο πλευρό της πλέον διορισμένους από το δικαστήριο συνηγόρους καθώς ο κ. Κούγιας δήλωσε πρόθεση παραίτησης από την υπεράσπιση, όταν έλαβε αρνητική απάντηση σε αιτήματα που έθεσε.

Ο συνήγορος αρχικά ζήτησε διακοπή της δίκης ώστε να ενημερώσει τον Δικηγορικό Σύλλογο ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 35χρονης και εν συνεχεία, όταν το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημά του για διακοπή, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αποχωρεί.

Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με αιτήματα που υπέβαλε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η ομόφωνη άρνηση του δικαστηρίου σε αυτά έφερε αίτημα του συνηγόρου για διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα. Η κλιμάκωση της αντίδρασης της υπεράσπισης ήρθε όταν το δικαστήριο αρνήθηκε να διακόψει τη δίκη.

«Ως υποβλήθηκε το αίτημα περί διακοπής της δίκης απορρίπτεται ομόφωνα καθώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανωτέρας βίας», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Αλέξης Κούγιας: Εγώ αποχωρώ. Και η συνεργάτιδά μου.

Πρόεδρος: Πού πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Αλέξης Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Αλέξης Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Αλέξης Κούγιας: Ωραία, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι! Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφασή μας, αν θα επανέλθουμε.

Η κατηγορουμένη ανεβαίνοντας στο βήμα δήλωσε πως «αποδέχομαι την παραίτηση, ζητώ να μου διοριστεί συνήγορος».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

Με την έναρξη της διαδικασίας, το ΜΟΔ απέρριψε ομόφωνα αιτήματα που υπέβαλε σήμερα ο κ. Κούγιας σχετικά με την εξέταση μαρτύρων καθώς και την ανάκληση αποφάσεων που έχει λάβει ήδη το ΜΟΔ σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την κατηγορουμένη.

Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα του κ. Κούγια, ο συνήγορος ζήτησε να διακόψει για μία εβδομάδα τη δίκη, ώστε να ενημερώσει τον ΔΣΑ ότι θα αποχωρήσει από την υπεράσπιση της 35χρονης.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματά της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ, γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δεν βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ», είπε ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Στην τοποθέτηση του συνηγόρου απάντησε η Εισαγγελέας Έδρας, η οποία ζήτησε από τον κ. Κούγια να καταθέσει άμεσα στο δικαστήριο τη βούλησή του να συνεχίσει ή να μη συνεχίσει να υπερασπίζεται τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ώστε ακολούθως να αποφασίσει για τις περεταίρω ενέργειές του το Δικαστήριο. Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κούγιας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία, πέφτει σε αντιφάσεις».

Κούγιας: Το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από ιδρύσεως ελληνικού κράτους 

Οπως αναφέρει σε εκτενή του δήλωση μετά τις εξελίξεις ο γνωστός ποινικολόγος: 

«Μετά από 70 εξαντλητικές συνεδριάσεις και ειδικά μετά την εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας και κορυφαίου τοξικολόγου στον κόσμο Αριστείδη Τσατσάκη, Αντιπροέδρου της Ακαδημίας της Μόσχας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο της επιστημοσύνης του, μετά την κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Χρήστου Kραββαρίτη, μετά την εξέταση της κορυφαίας Ελληνίδας ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επιλέγεται για τις κορυφαίες υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τελευταία την υπόθεση του «ψευτογιατρού», όπου όλες οι επιστημονικές απόψεις της έγιναν δεκτές από το ΜΟΔ Αθηνών, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε πολυάριθμες ισόβιες καθείρξεις, και κυρίως μετά την επανεξέταση του τακτικού ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη που όλοι τους ήταν κατηγορηματικοί ότι η κα Πισπιρίγκου είναι παντελώς αθώα όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστη παγκοσμίως η μέθοδος με ένα καινούργιο μηχάνημα, με το οποίο δήθεν διαπίστωσε ο τοξικολόγος Ράικος από τη Θεσσαλονίκη τη δήθεν θανατηφόρα δόση κεταμίνης, κατέστη αναγκαίο, όπως το ζήτησε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης, να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αθωότητα της κας κατηγορούμενης, η οποία απεδείχθη από όλους τους εξετασθέντες επιστήμονες, ο καθηγητής παθολογικής ανατομικής Σταμάτιος Θεοχάρης και η τοξικολόγος Ιωάννα Λευκίδου.

Σήμερα, το Δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία, απέρριψε το αυτονόητο αίτημά μου, μετά την κατηγορηματική κατάθεση του Μπουζιάνη, να κληθούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και να καταθέσουν.

Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στο Δικαστήριο ακόμη και νοσοκόμες από διάφορα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, μόνο και μόνο για να ερωτώνται εάν η κα κατηγορουμένη έκλαιγε ή δεν έκλαιγε ή αν ήταν στενοχωρημένη όταν αντιμετώπιζε επί 7 μήνες το δράμα του παιδιού της μόνη της χωρίς καμία στήριξη και έτσι να κριθεί αν είναι αθώα ή ένοχη και όχι από τις επιστημονικές διαπιστώσεις.

Κατόπιν αυτού και επειδή κατόπιν αυτής της προκατειλημμένης - μεροληπτικής αποφάσεως εις βάρος της κας κατηγορούμενης, η οποία της αποστερεί τη δυνατότητα να αποδείξει με καταθέσεις επιστημόνων την αθωότητα της, η μοναδική διέξοδος, την οποίαν είχα, ήταν να υποβάλλω αίτηση εξαιρέσεως των τακτικών Δικαστών που οδηγούσαν τους ενόρκους σε αυτές τις αποφάσεις που εκδόθηκαν.

Επειδή μέχρι σήμερα ουδέποτε έχω υποβάλει αίτημα εξαιρέσεως Δικαστών στο ακροατήριο, ζήτησα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αντί να διακόψουμε για την Τετάρτη 25/10/2023 που ήταν προγραμματισμένο, να διακόψουμε για τις 26/10/2023, ώστε να συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κο Δημήτριο Βερβεσό για το αν θα πρέπει να συνεχίσω να νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτή την εντελώς προκατειλημμένη διαδικασία, αλλά το αίτημα μου απορρίφθηκε και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από την κα κατηγορουμένη να απολογηθεί, εντελώς απροετοίμαστη και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με εμένα που είναι πάγια τακτική στα Δικαστήρια.

Για τους παραπάνω λόγους η μόνη δικονομική διέξοδος που είχα, ήταν η «τυπική» παραίτησή μου, ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κας κατηγορουμένης και έτσι να μου δοθεί ο χρόνος, ώστε μέχρι την Πέμπτη να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην υπεράσπιση της κας κατηγορούμενης ή και να υποβάλω για πρώτη φορά στην καριέρα μου αίτημα εξαιρέσεως των προκατειλημμένων τακτικών Δικαστών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα.

Ουδέποτε στην καριέρα μου μέχρι σήμερα σε χιλιάδες υποθέσεις εγκατέλειψα τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο ανυπεράσπιστο.

Το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου θα πληροφορήσω τον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι σήμερα με την αθώα κα Πισπιρίγκου και το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v