Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 50 νέοι θάνατοι, 56 διασωληνωμένοι

Σχετική σταθερότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφει το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Οι εισαγωγές ασθενών με Covid ανήλθαν σε 1.065. Κύρια παραλλαγή η Κράκεν.

Κορωνοϊός: 50 νέοι θάνατοι, 56 διασωληνωμένοι

Αυξητικά επίπεδα, παρά τη σχετική σταθερότητα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφονται σε όλους τους δείκτες της πανδημίας στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των νέων θανάτων λόγω Covid στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 50, με διάμεση ηλικία τα 87 έτη, οι εισαγωγές ασθενών με Covid ανήλθαν σε 1.065, ενώ 56 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.774.

Στο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (47%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (27%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος με 17%.

Έχουν καταγραφεί, επίσης, συνολικά 76 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v