Οικονόμου: Κατεπείγουσα έρευνα για την επίθεση της ΔΙΑΣ σε πεσμένο άνδρα

«Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση», δηλώνει.

Οικονόμου: Κατεπείγουσα έρευνα για την επίθεση της ΔΙΑΣ σε πεσμένο άνδρα

Την διεξαγωγή καταπείγουσας διοικητικής εξέτασης ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Το βίντεο που προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από χθες το βράδυ δείχνει αστυνομικούς της ομάδας Δράση να χτυπούν ένα άτομο το οποίο είναι πεσμένο και ακινητοποιημένο στο έδαφος, στην πλατεία Βικτωρίας.

 Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, είναι 14 οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Ελληνική Αστυνομία. Έντεκα Έλληνες, τρεις αλλοδαποί, ανάμεσα τους και ένας υπήκοος Γερμανίας. Επίσης, ανάμεσα σε συλληφθέντες είναι ένας 29χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι, γνώριμος των αρχών.

Σε ένα βίντεο που δείχνει τις συγκρούσεις μέσα στον συρμό του μετρό στο Μοναστηράκι ανάμεσα σε ακροδεξιούς και ομάδες αντιεξουσιαστών φαίνεται ο συγκεκριμένος συλληφθείς να είναι το άτομο το οποίο κρατάει ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, πιθανότατα βενζίνη. Απεικονίζεται στο βίντεο να το ρίχνει μέσα στο συρμό και πάνω στα άτομα με τα οποία συγκρούονταν, την ίδια ώρα που άλλα άτομα φωνάζουν «κάψτε τους».

Το βίντεο από συγκρούσεις μεταξύ ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v