Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή αντιπαράθεση Σαλμά - Πλεύρη για τις διοικήσεις στο Δημόσιο

Τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που μάλιστα διετέλεσαν στο παρελθόν υπουργοί Υγείας, συγκρούστηκαν για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σκληρή αντιπαράθεση Σαλμά - Πλεύρη για τις διοικήσεις στο Δημόσιο

Σκληρή αντιπαράθεση δύο διατελέσαντων υπουργών Υγείας επί ΝΔ προκάλεσε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις διοικήσεις στο Δημόσιο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς επιτέθηκε με σκληρά λόγια κατά του τέως υπουργού Θάνου Πλεύρη, με αφορμή την περίπτωση του διοικητή νοσοκομείου Αγρινίου, περιοχή στην οποία εκλέγεται ο πρώτος.

Ο κ. Σαλμάς επέρριψε ευθύνες στον κ. Πλεύρη για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και επανέλαβε την καταγγελία πως η επιλογή του διοικητή έγινε επειδή ήταν φίλος του τέως υπουργού.

Το φιτίλι άναψε χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, υπενθυμίζοντας στη Βουλή την κόντρα των δύο στελεχών της ΝΔ για το συγκεκριμένο στέλεχος.

Λίγες ώρες αργότερα και από το ίδιο βήμα, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, έχει 30 χρόνια προϋπηρεσία σε Ιασώ, Ντυνάν και ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ για επτά χρόνια δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για δομές διοίκησης υπηρεσιών Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε εξ οικείων τα βέλη, με τον κ. Σαλμά να επανέρχεται στις αιτιάσεις του κατά του διοικητή Αγρινίου, σπεύδοντας να καταγγείλει τον τέως υπουργό για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων, αλλά και για «ακροδεξιές θέσεις». Σε ανάρτησή του, ο κ. Σαλμάς αναφέρει:

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στη Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος, όπως ο ίδιος μου είχε πει και δεν το διέψευσε. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα.

Αγαπητέ Θάνο, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου, αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».

Είχε προηγηθεί, την 1η Σεπτεμβρίου, άλλη ανάρτηση του κ. Σαλμά, στην οποία παρέθετε και σχετικό βίντεο από την ομιλία του στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ανικανότητα της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v