Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία προκαλούν οι 63 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid

Τι δείχνουν τα στοιχεία του εβδομαδιαίου επιδημιολογικού δελτίου του ΕΟΔΥ. Πού κυμαίνεται το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα ανά περιοχή. Σε έξαρση και η εποχική γρίπη, ένας θάνατος.

Ανησυχία προκαλούν οι 63 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid

Καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, αυξάνονται ταυτόχρονα οι νοσήσεις και οι θάνατοι από Covid. Την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε και ένας ακόμη θάνατος από γρίπη, όπως συνάγεται σήμερα από το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των νέων θανάτων λόγω Covid στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 63, με διάμεση ηλικία τα 83 έτη, οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ανήλθαν σε 903, ενώ 49 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.837.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (44%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (23%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος με 20%.

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 96 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Λύματα

Την περασμένη εβδομάδα, παρατηρήθηκε αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τρεις από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε τέσσερεις από τις δέκα περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητική τάση σε τρεις από τις δέκα περιοχές.

Καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+60%), ενώ οριακά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Χανιά (+13%) και στην Αλεξανδρούπολη (+12%).

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-34%), ενώ οριακά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-17%), στη Λάρισα (-12%) και στην Αττική (-27%).

Σταθεροποιητική τάση παρατηρήθηκε στον Βόλο (-2%), στην Ξάνθη (+8%) και στο Ηράκλειο (+9%).

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v