Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΔΥ: Ελαφρά μείωση σε κρούσματα, θανάτους, νοσηλείες λόγω Covid

Το εβδομαδιαίο δελτίο καταγράφει 57 θανάτους ασθενών, 41 διασωληνωμένους και 781 εισαγωγές σε νοσοκομεία, λίγο πριν την είσοδο του χειμώνα.

ΕΟΔΥ: Ελαφρά μείωση σε κρούσματα, θανάτους, νοσηλείες λόγω Covid

Πριν εισέλθουμε στον κανονικό χειμώνα, τα στατιστικά στοιχεία από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ καταγράφουν μείωση σε κρούσματα και θανάτους, αλλά και στις εισαγωγές λόγω Covid στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, ο αριθμός των θανάτων λόγω Covid έφτασε τους 57 (διάμεση ηλικία τα 87 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 41, και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας τις 781 (μείωση 22% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες).

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από Covid ανέρχεται πλέον σε 37.894.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκαν 3 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 2 θάνατοι.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (49%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (23%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (16%).

Έχουν καταγραφεί, επίσης, συνολικά 116 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v