Υπογραφές για νέα ΤΕΠ σε εννέα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

Οι συμβάσεις για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών υπογράφτηκαν σήμερα παρουσία του υπ. Υγείας Μ. Χρυσοχοϊδη. Εργαζόμαστε για να αποδώσουμε τα νοσοκομεία μας σε καλύτερη κατάσταση και για ένα ΕΣΥ που αξίζει στους πολίτες, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπογραφές για νέα ΤΕΠ σε εννέα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

Παρουσία του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (φωτ.) υπογράφηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε οκτώ νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και έργα σημαντικής βελτίωσης των υποδομών του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, υπέγραψαν την κατασκευή νέων ΤΕΠ στα νοσοκομεία «Μαμάτσειο» Κοζάνης, «Μποδοσάκειο» Πτολεμαϊδας, στα νομαρχιακά νοσοκομεία Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς και στα νοσοκομεία των νομών Πέλλας (Γιαννιτσών και Έδεσσας) και Ημαθίας (Βέροιας και Νάουσας). Τα νέα ΤΕΠ προβλέπεται ότι θα παραδοθούν σε ένα χρόνο από σήμερα.

Παράλληλα, νέα σύγχρονα, λειτουργικά και αποτελεσματικά ΤΕΠ αποκτά και το μοναδικό νοσοκομείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο «Άγιος Παύλος», όπου βρίσκονται σε εξέλιξη και εργασίες σημαντικής αναβάθμισης Κλινικών και υπηρεσιών, ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση του master plan για την κατασκευή νέας πτέρυγας.

«Εργαζόμαστε νυχθημερόν για να απορροφήσουμε αποτελεσματικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να μπορέσουμε να αποδώσουμε στους συμπολίτες μας τα νοσοκομεία μας σε μια καλύτερη κατάσταση, εργαζόμαστε αποφασιστικά για να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σύστημά μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε υγεία και φροντίδα για όλους τους συμπολίτες μας και να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που αξίζει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Χρυσοχοϊδης.

Το σχέδιο για νέα πτέρυγα στον Άγιο Παύλο

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Οδυσσέας Κάτσακας, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την ανακαίνιση της Ορθοπαιδικής, της Παθολογικής και της Χειρουργικής Κλινικής, τη μεταφορά γραφείων διοικητικών από τα isobox εξωτερικά όπου βρίσκονται εδώ και χρόνια στον χώρο των πρώην μαγειρείων (καταργήθηκαν και η σίτιση γίνεται με κέτερινγκ), σύστημα πυρασφάλειας και ανακαίνιση του 4ου ορόφου, όπου βρίσκονται οι κοιτώνες των γιατρών, το Παθολογανατομικό και η Βιβλιοθήκη.

Αναμένεται η υπογραφή και της ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού άλλων 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ανεβάσει την κλάση του νοσοκομείου από Ε σε Β, ενώ στον μελλοντικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται το όραμα για την δημιουργία νέας πτέρυγας, που θα μετατρέψει τον «Άγιο Παύλο» στον πέμπτο πυλώνα εφημέρευσης της Θεσσαλονίκης.

«Για τη νέα πτέρυγα ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχουμε κάνει τη μελέτη για το έργο, προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο κ.Κάτσακας. Η νέα πτέρυγα προβλέπεται να οικοδομηθεί σε χώρο 14 στρεμμάτων, με 202 κλίνες εκ των οποίων οι 12 κλίνες ΜΕΘ, 8 αίθουσες χειρουργείου και υπόγειο πάρκινγκ. Εκεί, σύμφωνα με τον διοικητή, προβλέπεται να μεταφερθεί ο Χειρουργικός Τομέας και στο παλιό ανακαινισμένο κτίριο θα παραμείνουν ο Παθολογικός Τομέας και οι διοικητικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v