Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 50 θάνατοι και 793 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στα Χανιά. Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η Κράκεν. Kανένα σοβαρό κρούσμα γρίπης και συγκυτιακού ιού-RSV.

Κορωνοϊός: 50 θάνατοι και 793 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Μπαίνουμε σιγά - σιγά με καθυστέρηση στο χειμώνα και τα στοιχεία από το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ δεν καταγράφουν κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να αλλάξει από στατιστικής άποψης τα δεδομένα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο, οι θάνατοι λόγω CoViD έφτασαν τους 50 (διάμεση ηλικία τα 82 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 43 και 793 ήταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από CoViD ανέρχεται πλέον σε 37.944.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκαν 3 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 2 θάνατοι.

Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (50%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (20%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (14%).

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 140 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Λύματα

Την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε 5 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε 2 περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητική τάση σε άλλες 2.

Καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στη Λάρισα (+32%) και στα Χανιά (+96%), ενώ οριακά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+13%), στην Ξάνθη (+27%) και στον Βόλο (+26%).

Οριακά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (-11%) και στη Θεσσαλονίκη (-15%).

Σταθεροποιητική τάση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-1%) και στην Αττική (-6%).

ΠΗΓΗ: iatronet.gr 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v