Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 27 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Μειωμένος ο αριθμός των θανάτων, στα ίδια επίπεδα διασωληνωμένοι και νέες εισαγωγές. Ένας θάνατος από γρίπη. Το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: 27 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Με εξαίρεση την πτώση του αριθμού θανάτων, το νέο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ δείχνει σχετική σταθερότητα στα υπόλοιπα στοιχεία.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι λόγω Covid το χρονικό διάστημα 13-19 Νοεμβρίου έφτασαν τους 27 (με διάμεση ηλικία τα 84 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 42 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας τις 787.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από Covid ανέρχεται πλέον σε 37.971.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καταγράφηκε όμως ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκαν 3 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 3 θάνατοι.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (56%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (18%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (12%).

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 163 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v