Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βύθιση φορτηγού πλοίου στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός αγνοούμενου ναυτικού

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR. Διασώθηκε ένας Αιγύπτιος που δήλωσε ότι το πλοίο έμπαζε νερά από χθες. Βίντεο από τη διάσωση.

Βύθιση φορτηγού πλοίου στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός αγνοούμενου ναυτικού

Τη σορό ενός αγνοούμενου άνδρα από το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές πριν από λίγο, σύμφωνα με το ertnews.gr. 

Νωρίτερα είχε ανασυρθεί από ελικόπτερο ένας ναυαγός, ο οποίος είπε σύμφωνα με τον Σκάι ότι υπήρχε πρόβλημα εισροής υδάτων στο πλοίο. Όπως ανέφερε, η εισροή υδάτων είχε παρατηρηθεί από το βράδυ του Σαββάτου και το πλήρωμα προσπαθούσε να βγάλει τα νερά από το πλοίο, καθώς αυτή η οδηγία δόθηκε από την εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των 12 πλέον ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε τον Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v