Παν. Πειραιά: Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας & καινοτομίας

Στις 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο πλαίσιο των «Δράσεων Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης». Σε ποιες κατηγορίες ξεχώρισαν.

Παν. Πειραιά: Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας & καινοτομίας

Στις 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή βράβευσης του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στο Πα.Πει.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, μεταξύ των οποίων ο Πρύτανης του Πα.Πει., καθηγητής κ. Μ. Σφακιανάκης, η κα. Μπαμπάκου Αθηνά, Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Που. Τουρισμού, ο κ. Δ. Μαθιός, Πρόεδρος ΣΒΑΠ, ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ, ο κ. Ζεϊμπέκης, Επικ. Καθηγητής Παν. Αιγαίου και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics, καθώς και ο καθηγητής Δημήτριος Γεωργακέλλος, Πρόεδρος ΟΔΕ στο Πα.Πει.

Παράλληλα, στην απονομή των βραβείων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από φορείς και επιχειρήσεις που υποστήριξαν τις Δράσεις Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπως η Microsoft Hellas, η Zepos & Yannopoulos, και η Ernst & Young Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο καθηγητής κ. Γ. Χονδροκούκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος των Δράσεων Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης του Πα.Πει., παρουσίασε τον απολογισμό του προγράμματος και τόνισε ότι:

«Η επιτυχία του Διαγωνισμού αποτελεί αναγνώριση του δυναμικού των νέων επιχειρηματικών ιδεών που προκύπτουν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ενισχύει τη στρατηγική διεύρυνση του οικοσυστήματος καινοτομίας & επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την παραγωγή.»

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν στις 4 κατηγορίες του Διαγωνισμού είναι οι εξής:

Κατηγορία: Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη
  • Νικήτρια Ομάδα: Undiscovered
  • Περιγραφή: "Greece Undiscovered" - Online Travel Agent με πακέτα δραστηριοτήτων σε ανεξερεύνητους προορισμούς που ενισχύει τις τοπικές κοινότητες.
Κατηγορία: Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Νικήτρια Ομάδα: Dynamic Transfers
  • Περιγραφή: Πλατφόρμα αξιοποίησης ανεκμετάλλευτου χώρου σε μεταφορικά μέσα. Γενική Κατηγορία
  • Νικήτρια Ομάδα: CardGuru
  • Περιγραφή: Βελτιστοποίηση της διαχείρισης των τραπεζικών και εταιρικών καρτών μέσω στοχευμένης ενημέρωσης και αξιοποίησης των πόντων από τα προγράμματα επιβράβευσης.

Κατηγορία: Ερευνητικοί (φοιτητές/μέλη ΔΕΠ)

  • Νικήτρια Ομάδα: Blind Route Vision
  • Περιγραφή: Πρωτοποριακές εφαρμογές ΜΑΝΤΟ που επιτρέπουν την αποτελεσματική, αυτόνομη πλοήγηση στην πόλη και σε εσωτερικούς χώρους με smartphone για άτομα με απώλεια όρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v