Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί για επέτειο Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν

Αυστηρά μέτρα λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της χώρας καθώς εκτός από την Αθήνα διοργανώνονται για Τετάρτη συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις. Την Πέμπτη ισχυρή κινητοποίηση για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας.

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί για επέτειο Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν

Αυστηρά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για την επέτειο Γρηγορόπουλου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα, την επόμενη μέρα,  Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

Είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου και τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι όμοια με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου με κάπως μικρότερο αριθμό αστυνομικών, δηλαδή, περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, που θα επιφορτιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια.

Αυστηρά μέτρα λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της χώρας καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις.

Επίσκεψη Ερντογάν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Περίπου 3.500 αστυνομικοί προβλέπεται να βρίσκονται επί ποδός για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα την Πέμπτη 7/12. Από νωρίς το πρωί θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του.

Σε όλα τα νευραλγικά σημεία από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται διασκορπισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ, πέρα από τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής που θα έχει η αυτοκινητοπομπή του και όλες του οι μετακινήσεις.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και σε πληροφοριακό επίπεδο Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, ενώ οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν αστυνομικούς και τροχονόμους για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για την προστασία στατικών στόχων τουρκικών συμφερόντων, όπως η Πρεσβεία και άλλα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v