Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός μετά από καταδίωξη στην Αθηνών - Κορίνθου

Συμμετείχε σε καταδίωξη ύποπτου οχήματος κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε πάνω σε περιπολικό. Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένας συνάδελφός του. Συνελήφθη ο ύποπτος.

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός μετά από καταδίωξη στην Αθηνών - Κορίνθου

Ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε τη ζωή του, όταν, κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπρόπυργου, έπεσε πάνω σε περιπολικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη να πέσει πάνω σε περιπολικό. Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας εκ των οποίων κατέληξε.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα ενώ για αρκετή ώρα, λόγω του τροχαίου δυστυχήματος, τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

ΣΥΡΙΖΑ: Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του θανάτου του αστυνομικού

Άλλος ένας θάνατος αστυνομικού υπαλλήλου, ενός νέου ανθρώπου, στο καθήκον, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κ. Μπάρκας, για τον νεκρό αστυνομικό μετά από καταδίωξη στην Αθηνών - Κορίνθου.

Οπως αναφέρει ο κ. Μπάρκας, «η διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη ενός συνανθρώπου μας, που έπεσε κατά την εκτέλεση της εργασίας του. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συλλογικά η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τα μέσα, τη συντήρηση και αναβάθμισή τους, που διαθέτουν οι μονάδες που βρίσκονται στη δράση και στη μάχιμη υπηρεσία μέρα νύχτα, καθώς και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για ανάλογου τύπου περιστατικά, ώστε εργαζόμενοι και ανύποπτοι πολίτες να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη σκέψη μας με εκείνες των συμπολιτών μας εκφράζοντας τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνανθρώπου μας, που έπεσε κατά την άσκηση της εργασίας του, υπερασπιζόμενος το κοινωνικό σύνολο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v