Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mενδώνη σε Guardian: Η Ελλάδα έτοιμη να «καλύψει το κενό» στο Βρετανικό Μουσείο

Σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα, η υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι αν τα γλυπτά επιστρέψουν στην Αθήνα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να διοργανώσει εκ περιτροπής εκθέσεις με αρχαιότητες στο Βρετανικό Μουσείο.

Mενδώνη σε Guardian: Η Ελλάδα έτοιμη να «καλύψει το κενό» στο Βρετανικό Μουσείο

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποχωριστεί σημαντικές αρχαιότητες για να «γεμίσει το κενό» στο Βρετανικό Μουσείο αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν στην Αθήνα, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη Guardian. 

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη», είπε. «Σε περίπτωση που τα γλυπτά επιστρέψουν στην Αθήνα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να διοργανώσει εκ περιτροπής εκθέσεις σημαντικών αρχαιοτήτων που θα καλύψουν το κενό».

Ερωτηθείσα αν είχαν ζητηθεί συγκεκριμένα έργα από το Λονδίνο, η υπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις δεν είχαν επεκταθεί σε συγκεκριμένα εκθέματα.

Ωστόσο, η κα. Μενδώνη τόνισε ότι αν στέλνονταν αρχαιότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελούσαν πόλο έλξης για το κοινό.  

«Θα κάλυπταν το κενό, θα διατηρούσαν και θα ανανέωναν συνεχώς το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών για τις ελληνικές αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου»,  ανέφερε η κα. Μενδώνη. 

Η ίδια υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους ελληνικούς νόμους για την πολιτιστική κληρονομιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v