Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό να στείλουμε στη Βουλή στοιχεία για την τέως εισαγγελέα της ΕΥΠ

Η εκ μέρους των δικαστικών αρχών διαβίβαση εγγράφου ή αναφορά στο περιεχόμενο πειθαρχικής διαδικασίας, στην Επ. Θεσμών και Διαφάνειας είναι αντίθετες προς τις διατάξεις του Συντάγματος και της νομοθεσίας, αναφέρει ανακοίνωση.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό να στείλουμε στη Βουλή στοιχεία για την τέως εισαγγελέα της ΕΥΠ

Αρνητικά απαντά ο Αρειος Πάγος στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να αποσταλούν στοιχεία στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της προκαταρκτικής πειθαρχικής διαδικασίας, που αφορούσε την μέχρι πρότινος εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου.

Η κ. Βλάχου ελέγχθηκε πειθαρχικά για την έγκριση που έδωσε στις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της να αρχειοθετείται κατόπιν απόφασης της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελένης Φραγκάκη.

Τα δύο κόμματα ζητούσαν να κληθεί και ενώπιον της επιτροπής τόσο η κ. Φραγκάκη, όσο και η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευδ. Πούλου, που εισηγήθηκε την αρχειοθέτηση.

* Δείτε όλη την ανακοίνωση-απάντηση στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v