Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από Covid και 8 από γρίπη

Μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και υποχώρηση του ιικού φορτίου σε όλη τη χώρα, αλλά με βαριές απώλειες λόγω της έξαρσης των προηγούμενων εβδομάδων. Εχει φουντώσει η εποχική γρίπη. Τα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από Covid και 8 από γρίπη

Σημαντική υποχώρηση της διασποράς του κορωνοϊού, με βαριές όμως απώλειες λόγω της έξαρσης των προηγούμενων εβδομάδων, καθώς και αυξημένη επίπτωση της εποχικής γρίπης αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 15-21 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 73 θάνατοι ασθενών με Covid, με διάμεση ηλικία τα 87 έτη. Καταγράφηκαν, επίσης, 69 διασωληνωμένοι και 842 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας.

Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ προκύπτουν και 8 νέοι θάνατοι από γρίπη.

Την ίδια εβδομάδα, η συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (50%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (30%).

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 38.534 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Ελλάδα κατέχει διεθνώς τη 14η θέση, με 358 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Γρίπη-RSV

Καταγράφηκαν 19 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. H θετικότητα RSV παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Λύματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα είναι αρνητικό στο σύνολο των περιοχών που ελέγχθηκαν.

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε οκτώ από τις εννέα περιοχές, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε μία περιοχή.

Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Αττική (-60%), στα Ιωάννινα (-58%), στα Χανιά (-51%), στη Θεσσαλονίκη (-47%), στον Βόλο (-40%) και στη Λάρισα (-39%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στην Αλεξανδρούπολη (-27%) και στην Ξάνθη (-20%).

Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-6%).

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v