Καταδικάστηκε σωφρονιστικός που παρακολουθούσε συναδέλφους του με κοριό

Φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή στον πρώην διευθυντή των Φυλακών Νιγρίτας, καθώς μέσω κρατουμένου έβαλε κοριό σε τηλέφωνα συναδέλφων του παρακολουθώντας τις συνομιλίες τους. Καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου.

Καταδικάστηκε σωφρονιστικός που παρακολουθούσε συναδέλφους του με κοριό

Σωφρονιστικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή επειδή έπεισε κρατούμενο να τοποθετήσει κοριό σε τηλεφωνικές συσκευές του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας Σερρών για να παρακολουθεί τις συνομιλίες των συναδέλφων του.

Η πράξη τελέστηκε το 2017, όταν ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο - με αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου - για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας (κατά συρροή). Πρωτόδικα το Πλημμελειοδικείο Σερρών τον είχε τιμωρήσει με φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος - που υπηρετεί σήμερα σε άλλη φυλακή της Βόρειας Ελλάδας - αρνήθηκε την πράξη, κάνοντας λόγο για «σκευωρία», ενώ απέδωσε τις καταγγελίες σε πειθαρχικές έρευνες που διενεργούνταν τότε εις βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων-συναδέλφων του.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ο κρατούμενος ως φυσικός αυτουργός στις πράξεις της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας (κατά συρροή). Οι δικαστές του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 25 μηνών, όπως πρωτοδίκως, την οποία μετέτρεψαν σε χρηματική. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στην κατοχή του κρατούμενου (που εκτίει ποινή για ναρκωτικά και πλαστογραφία) βρέθηκε ένα στικάκι με συνομιλίες μεταξύ σωφρονιστικών υπαλλήλων. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος τότε διευθυντής προέβη στην ενέργεια προκειμένου να παρακολουθεί τον μετέπειτα διάδοχό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v