Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Διακόφτι παραμένει το Aqua Jewel της Sea Jets μετά την προσάραξή του

Το πλοίο προσάραξε στον λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου των Κυθήρων το απόγευμα της Τρίτης.

Στο Διακόφτι παραμένει το Aqua Jewel της Sea Jets μετά την προσάραξή του

Στο Διακόφτι, το λιμάνι των Κυθήρων, παραμένει μέχρι τώρα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel της Sea Jets, καθώς έχει απαγορευτεί ο απόπλους του, εξαιτίας ρήγματος και εισροής νερού σε αυτό.

Το πλοίο προσάραξε χθες στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού στο Διακόφτι κατά τον απόπλου του. Στο Aqua Jewel επιβαίνουν 40 μέλη πλήρωμα και 8 επιβάτες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045 προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, κατά τον απόπλου του με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ΔΝΔ 5-6 Bf). Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επιβαίνουν οκτώ επιβάτες και σαράντα μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους».

Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν, όπως επισημαίνει το υπουργείο, «η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου. Από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ρύπανσης. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” και πρόκειται να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v