Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιος ήταν ο 76χρονος που δολοφόνησε τρεις στη ναυτιλιακή

Ο απολυμένος εργαζόμενος εισέβαλε στα γραφεία της European Navigation της οικογένειας Καρνέση. Σκότωσε την αδελφή και τον γαμπρό του εφοπλιστή, καθώς και έναν πρώην πλοίαρχο. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι μαρτυρίες και η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ποιος ήταν ο 76χρονος που δολοφόνησε τρεις στη ναυτιλιακή

Τέσσερις είναι οι νεκροί στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στη ναυτιλιακή εταιρεία European Navigation της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα.

Νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής βρέθηκε ο ένοπλος που εισέβαλε το πρωί πυροβολώντας με καραμπίνα. H ομάδα της ΕΚΑΜ τον εντόπισε στο υπόγειο νεκρό, με την καραμπίνα δίπλα του. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, αιγυπτιακής καταγωγής, πυροβόλησε τρεις ανθρώπους μέσα στον χώρο της εταιρείας. 

Νεκροί είναι δύο μέλη της οικογένειας των πρώην εργοδοτών του 76χρονου δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είναι η 76χρονη αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέζη (Λαδά), και ο γαμπρός του, o 79χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Βλασάκης, καθώς και ένας πρώην καπετάνιος και υπάλληλος της ναυτιλιακής, o Ηλίαw Κουκουλάρης, που προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης, πρώην εργαζόμενος που είχε απολυθεί πρόσφατα, εισέβαλε στο κτίριο με κοντόκαννη καραμπίνα και περίστροφο και ξεκίνησε να πυροβολεί. Κατά πληροφορίες που μεταδίδει το Πρώτο Θέμα νωρίτερα είχε πάει στην εταιρεία για να ζητήσει να πάρει πίσω την δουλειά του και διαπληκτίστηκε με την Μαρία Καρνέζη.  

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό υπήκοο Αιγύπτου με το όνομα «Αρης», ηλικίας 76 ετών που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκδικηθεί για την απόλυσή του από επιστάτης της οικογένειας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εργάζονταν για πάνω από 30 χρόνια ως επιστάτης για την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και σε παραθεριστικές κατοικίες της. 

«Ήρθα σήμερα για να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας», φώναξε στους υπαλλήλους μόλις εισέβαλε, σύμφωνα με το OPEN. Κάποιοι πρόλαβαν και βγήκαν έξω ενώ κάλεσαν έντρομοι την αστυνομία.

  

Χτύπησε τα αφεντικά

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου στον ΣΚΑΪ, ο 76χρονος άνδρας μπήκε στην εταιρεία την ώρα που όλοι ήταν στα γραφεία τους. «Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον από εμάς, φώναζε στους υπαλλήλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά, στον δεύτερο όροφο. Προφανώς ήθελε να τους εκδικηθεί», περιέγραψε εργαζόμενη στην εταιρεία.

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», ανέφερε υπάλληλος της εταιρείας αποκλειστικά στο MEGA, η οποία συμπλήρωσε:

«Ήμασταν στα γραφεία και ακούσαμε πυροβολισμό. Δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας που τον φωνάζαμε Άρη και έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα».

Κατά την έφοδό τους οι αστυνομικοί αστυνομικοί εντόπισαν και δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν κρυφτεί και κλειδωθεί σε μια τουαλέτα. Τις απεγκλώβισαν και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πήγαν για τις πρώτες βοήθειες. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό 

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για το μακελειό στην Γλυφάδα. Νεκροί η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, ο συνιδιοκτήτης κι ένας υπάλληλος ενώ ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v