Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Χρυσοχοΐδη-αγροτών για τα τρακτέρ στην Αθήνα

Αρνήθηκε ο υπουργός το αίτημα να κατέβουν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, θετικός σε Ι.Χ. και λεωφορεία. Επιμένουν οι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Κόντρα Χρυσοχοΐδη-αγροτών για τα τρακτέρ στην Αθήνα

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

«Όχι», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Εν τω μεταξύ, νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας. Στον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 3 μ.μ. προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

«Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν», είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v