Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, σωματεία εκπαιδευτικών και μαθητές. Εννέα προσαγωγές στο πλαίσιο προελέγχων.

Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχέδιου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:30 στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

Νωρίτερα, σε εννέα προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο προελέγχων, που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σε εξέλιξη είναι το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έχουν ξεκινήσει πορεία μέχρι τη Βουλή. Στην διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v