Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν συνδέεται η αυτοκτονία στην Κρήτη με έλλειψη φαρμάκου

«Είχε κλειστεί ραντεβού για χημειοθεραπεία. Ο ασθενής όμως δεν προσήλθε. Το φάρμακο έλειψε μόνο για 24 ώρες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας αποσυνδέοντας την αυτοκτονία καρκινοπαθή στην Κρήτη από την έλλειψη του αναγκαίου φαρμάκου.

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν συνδέεται η αυτοκτονία στην Κρήτη με έλλειψη φαρμάκου
  • Του ανταποκριτή μας στην Κρήτη Βασίλη Ιγατιάδη

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του καρκινοπαθή που έβαλε τέλος  στη ζωή του,στην Κρήτη, εξέφρασε με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε, η αυτοκτονία του δεν συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου για την χημειοθεραπεία του, καθώς αυτό ήταν διαθέσιμο στον ίδιο και είχε κλειστεί ραντεβού για την θεραπεία του, αλλά ο ασθενής δεν προσήλθε.

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με τη διοίκηση. Δεν είναι αληθές αυτό (σ.σ. ότι συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου). Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του, όπου δεν προσήλθε, και το δεύτερο ραντεβού, στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει», είπε ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Το φάρμακο αυτό έλλειπε από την Ελλάδα ακριβώς ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού, και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο, γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες».

«Δεν θέλω να πω για κανέναν άνθρωπο που βάζει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό, αλλά δεν έφταιγε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v