Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Δένδιας: Περήφανοι για την Υδρα που είχε την πρώτη εμπλοκή

Το ελληνικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση Aspides στον Κόλπο του Αντεν παρείχε προστασία σε εμπορικό που βρισκόταν στην περιοχή. Το μήνυμα Ν. Δένδια.

Ν. Δένδιας: Περήφανοι για την Υδρα που είχε την πρώτη εμπλοκή

Σε επιχείρηση για την προστασία εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν συμμετείχε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, η φρεγάτα ΥΔΡΑ.

«Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν.

Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προφανώς προερχόμενα από τους Χούθι, πετούσαν στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν και απειλούσαν διερχόμενο εμπορικό πλοίο. Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» βρισκόταν στην περιοχή και άνοιξε πυρ με το πρωραίο πυροβόλο που διαθέτει για να προστατέψει το εμπορικό πλοίο. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που το απειλούσαν απομακρύνθηκαν και έτσι έληξε αυτό το επεισόδιο.

 
Στην πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ που επιχειρεί στον κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, έκανε αναφορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στη διάρκεια της επίσκεψής του στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη.

«Λίγες μέρες πριν, δύο μέρες πριν για την ακρίβεια, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και με τον Αρχηγό Ναυτικού ήμασταν στον Κόλπο του Άντεν με τη φρεγάτα μας ΥΔΡΑ. Νιώσαμε την περηφάνια να βλέπουμε τη σημαία της πατρίδας μας στον ιστό της ΥΔΡΑ και όπως ξέρετε η ΥΔΡΑ σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της αποστολής της, ενεπλάκη στην αποτροπή επίθεσης drones κατά εμπορικού πλοίου. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας που διεξάγονται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος, του ρόλου της χώρας μας, αλλά και των συμφερόντων του καθενός Έλληνα και της καθεμιάς Ελληνίδας και της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v